Dopravu komplikuje vietor a sneh, Hradištská Moľva je neprístupná

07.02.2012 Michalovce

Michalovce 7. februára (TASR) - Snehové jazyky a záveje, ktorých tvorbu spôsobuje neutíchajúci nárazový vietor, naďalej komplikujú dopravu na cestách v Michalovskom okrese. Vodičov trápi na viacerých trasách zároveň slabá viditeľnosť.

\"V pondelok večer boli prístupné všetky obce, ráno už s obrovskými problémami udržiavame cesty I. a II. triedy. Niektoré cesty sú prejazdné iba niekoľko minút po prejazde pluhu, lebo vietor ich okamžite zafúka snehom,\" informoval vedúci michalovského strediska Správy a údržby ciest Michal Kráľ.

Ako dodal, momentálne sú na území okresu neprejazdné úseky Bánovce nad Ondavou – železničná stanica, Nacina Ves – Vybuchanec, Krišovská Liesková – Pavlovce nad Uhom, Malčice – Hradištská Moľva. Všetky tieto úseky sa dajú obísť náhradnými trasami okrem cesty smerujúcej na Hradištskú Moľvu. Keďže je táto časť obce Malčiče momentálne odrezaná od sveta, mechanizmy cestárov by mali pracovať na sprejazdnení prístupovej cesty do Hradištskej Moľvy v priebehu dnešného dňa.

\"S veľkými problémami sú prejazdné úseky I. triedy, a to Michalovce – Zalužice, Michalovce - ulica Močarianska, Horovce –Trhovište - Pozdišovce,\" doplnil Kráľ s tým, že na cestách II. triedy spôsobujú aktuálne poveternostné podmienky komplikácie hlavne na trase Oborín – Kucany, Michalovce – Zemplínska Šírava a Trhovište – Malčice – Oborín. Na úsekoch III. kategórie je zložitá situácia pri prejazde spojky do obce Beša, ďalej v úsekoch Michalovce – Suché, Michalovce – Budkovce, Palín – Senné, Pozdišovce – Laškovce – Ložín, Tušice – Dvorianky, Stretava – Stretavka – Drahňov.

\"V okrese Michalovce večer fúkal silný nárazový vietor, okolo polnoci vietor výrazne zosilnel a dosahoval v nárazoch vyše 20 metrov za sekundu. Viditeľnosť je na miestach minimálna, iba päť až desať metrov, prevažne tam, kde sú vedľa cesty snehové mantinely,\" uzavrel Kráľ. Všetky prejazdné úseky je podľa neho nutné neustále pluhovať, preto spriechodňovanie ďalších ciest môže byť v priebehu dňa problematické.
 

Vyberte región